čtvrtek 17. července 2014

Stačí šest ingrediencí


 Zrovna vytažené z trouby a voní nádherně :)
Abych vás trochu předem nalákala, nemusíte škrábat brambory - hurá! ušetřeno spousta práce :)

Co budete potřebovat:

dobře omyté brambory
oloupanou cibuli
rajčata
smetanu ke šlehání
tvrdý sýr
koření dle chuti


Postup:

Brambory nakrájejte na hrubší plátky a vyskládejte je na dno zapékací mísy, posypejte solí popřípadě vašim oblíbeným kořením. Dále položte na kolečka nakrájenou cibuli a na ni na kolečka nakrájená rajčata.
Tento postup opakujte, dokud nemáte množství, které potřebujete a nakonec zakončete vrstvou brambor. Poté zalijte smetanou ke šlehání a dejte do vyhřáté trouby zapéct.
Jelikož se trouby od sebe liší, budete muset vyzkoušet sami, jak dlouho péct, ale já dávám 180-200° a peču, dokud nejsou brambory měkké i vespod - samozřejmě záleží na odrůdě brambor.
Když už se vám bude zdát, že brambory za chvíli budou, posypejte na hrubo nastrouhaným sýrem a nechte ještě zapéct.

Tipy:

Pokud nemáte uzaviratelnou zapékací mísu, stejně jako my, pak stačí přikrýt alobalem a brambory budou rychleji hotové.
 

Můžete samozřejmě brambory oškrábat, pokud víte, že vám je se slupkou děti jíst nebudou, ale u nás se přikláníme k tomu, že je to zbytečné, pokud se dostatečně dlouho zapéká, pak je slupka měkoučká a snadno ji sníte. A když na to neupozorníte, možná si ani nevšimnou :D


Pokud budete recept zkoušet, ráda uvítám vaše ohlasy :)


2 komentáře: